11 mars 2014

Adaptiv axeluppriktning med det nya verktyget Fixturlaser EVO

Fixturlaser har utvecklat ett nytt axeluppriktningsverktyg, Fixturlaser EVO, som är utrustat med vårt unika, adaptiva användargränssnitt, där funktionen VertiZontal Moves ingår. I likhet med övriga produkter från Fixturlaser är även det här verktyget mycket enkelt att hantera. Detta uppriktningsverktyg kan hanteras av all underhållspersonal, och inte bara av specialister.

Det finns få funktioner inom axeluppriktning som är lika innovativa och tidsbesparande som VertiZontal Moves. Det adaptiva gränssnittet visar hur mycket en feluppriktad maskin behöver förflyttas vertikalt genom att lägga till eller ta bort shims vid maskinens fötter. Under uppriktningen krävs inga ommätningar mellan vertikala och horisontella justeringar. Den horisontella justeringen utförs snabbt med realtidsvärden som indikeras på visarenheten under hela processen.

Fixturlaser EVO är ett helt digitalt axeluppriktningsverktyg med inbyggd Bluetooth i sensorerna för trådlös kommunikation. Enheterna är även försedda med en 30 mm CCD-detektor som ger oöverträffad mätnoggrannhet och precision.

Fixturlaser EVO:s visarenhet har en kompakt utformning med en 5” färgpekskärm. Den är tunn och välbalanserad, vilket gör det möjligt att hålla den med en hand och ha den andra fri för att trycka på skärmen, och för att rotera maskinaxlar.

”Vi vill absolut inte påstå att vi kan jämföras med Albert Einsteins genialitet. Men vi har samma motto: allt bör göras så enkelt som möjligt, men inte enklare”, säger Hans Svensson, CEO Elos Fixturlaser AB. ”Och därmed också påstå att vi har marknadens mest innovativa lösningar, där Fixturlaser EVO ingår, som gör livet för underhållspersonalen bra mycket enklare.”

Länkar till högupplösta bilder: Fixturlaser EVO high res pictures

Fixturlaser EVO Pressmeddelande

För produktfrågor, kontakta:

Peter Sandström, Marknadsansvarig Sverige, tel 031-706 28 08, mobil: 0706-32 64 88, e-post: peter.sandstrom@fixturlaser.se

För redaktionella frågor, kontakta:
Anchi Jonasson, Marknadskommunikation, tel: +46 31 706 28 67, e-post: anchi.jonasson@fixturlaser.se