6 februari 2014

Fixturlaser NXA Ultimate – ett laserbaserat mätverktyg för axeluppriktning för optimal maskindrift

Fixturlaser NXA Ultimate är en high end-produkt i form av ett komplett mätverktyg för axeluppriktning och geometrimätning. Produkten omfattar all programvara som underhållspersonalen behöver för att säkerställa optimala maskintillstånd redan då maskinen installeras och därefter under hela dess livslängd.

Fixturlasers nya laserbaserade verktyg för axeluppriktning – Fixturlaser NXA Ultimate – levereras med ett komplett paket av program- och hårdvara för både axeluppriktning och geometriska mätningar av exempelvis planhet och rakhet.
Fixturlaser NXA Ultimate hanterar alla situationer, oavsett om det handlar om löpande underhållskontroller eller installation av nya maskiner. Med planhetsprogrammet kontrollerar underhållspersonalen att fundamentet är felfritt. Ett maskinfundament som buktar eller är skevt på något sätt gör det svårt, om inte omöjligt, att utföra den nödvändiga uppriktningen i nästa skede av installationen. När maskinen installerats, kontrolleras dess uppriktningsstatus och när allting är perfekt uppriktat, har maskinen optimala driftförhållanden.
”Vi har utvecklat och förbättrat axeluppriktningsverktyg i 30 år. Fixturlaser NXA Ultimate är den mest avancerade av våra high end-produkter. Det är ett komplett mätsystem för de mest krävande maskinförhållandena”, säger vd Hans Svensson. ”Fördelarna med korrekt installerade och uppriktade maskiner är lägre driftskostnader och färre oplanerade driftstopp. För att inte tala om miljöfördelarna tack vare mindre maskinslitage och lägre energiförbrukning!”

Länk till högupplösta bilder: Fixturlaser NXA Ultimate pressbilder

Fixturlaser NXA Ultimate pressmeddelande

För mer information, var vänlig kontakta:

Produktfrågor: Peter Sandström, Marknadsansvarig Sverige, tel 031-706 28 08, mobil: 0706-32 64 88, e-post: peter.sandstrom@fixturlaser.se

Redaktionella frågor: Anchi Jonasson, Marknadskommunikation, tel 031-706 28 67, e-mail: anchi.jonasson@fixturlaser.se